Σχεδιασμός και ανάπτυξη website για το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

www.mbp.gr

2023

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού ανέθεσε στην Tool το σχεδιασμό και την ανάπτυξη του νέου του ιστότοπου καθώς και εκπαιδευτικών παιχνιδιών. Το μουσείο αναγνώρισε την ανάγκη για ανανέωση της διαδικτυακής του παρουσίας, επιδιώκοντας έναν καινοτόμο ιστότοπο που θα προσφέρει διαδραστικότητα, πλούσιο περιεχόμενο, και εύκολη πλοήγηση. Με στόχο την αξιοποίηση ψηφιακών τεχνολογιών, το μουσείο επιθυμούσε να αλληλεπιδράσει με ένα ευρύ κοινό, να παρουσιάσει τη συλλογή του, και να παρέχει ενημερωτικό περιεχόμενο στους επισκέπτες του πριν, κατά τη διάρκεια, και μετά την επίσκεψή τους.

Η δημιουργία του νέου ιστότοπου εστίασε στον χρήστη, δίνοντας προτεραιότητα στην εύκολη πλοήγηση, στις αισθητικά ελκυστικές διεπαφές, και σε σχέδια που ανταποκρίνονται άμεσα. Έγινε ανασχεδιασμός της αρχιτεκτονικής της πληροφορίας με στόχο τη βελτίωση της χρηστικότητας και της εμπειρίας των επισκεπτών. Με βασική αρχή την απλότητα και την ευκολία περιήγησης, ο νέος ιστότοπος επιτρέπει στους επισκέπτες να πλοηγούνται στο περιεχόμενο πιο ομαλά και γρήγορα.

Ο ανανεωμένος ιστότοπος προσφέρει μια εντυπωσιακή απεικόνιση της συλλογής, εμπλουτισμένη με περιεχόμενο που έχει στόχο να προσφέρει στους επισκέπτες μια εξαιρετική εμπειρία. Περιλαμβάνει περιεχόμενο όπως παρουσίαση εκθέσεων, συλλογών, εκδηλώσεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων, αλλά και εκτενείς πληροφορίες για την επίσκεψη, τις εκδόσεις του μουσείου, νέα, προκηρύξεις και ανακοινώσεις.

Η δημιουργία του νέου ιστότοπου προσφέρει μια μοναδική διαδικτυακή εμπειρία στο κοινό, ενώ δημιουργεί συνδέσμους ανάμεσα στην παρουσία του στον φυσικό κόσμο και την ψηφιακή του παρουσία.