Σχεδιασμός και ανάπτυξη website για τα ξενοδοχεία Αμαλία

Ξενοδοχεία Αμαλία

https://www.amaliahotels.com/

2022

Ο πελάτης

Τα ξενοδοχεία Αμαλία είναι μια από τις παλαιότερες αλυσίδες ξενοδοχείων στην Ελλάδα και αποτελούν εξαιρετικές επιλογές σε Αθήνα, Ναύπλιο, Καλαμπάκα, Δελφούς, Ολυμπία και Μαργαρώνα. Ο Όμιλος ιδρύθηκε το 1958 και στόχος της εταιρείας ήταν να συνδυάσει σημαντικούς και καίριους προορισμούς που έχει να προσφέρει η Ελλάδα.

Τα ξενοδοχεία Αμαλία προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Μισό αιώνα από την έναρξη λειτουργίας του πρώτου ξενοδοχείου, ο Όμιλος έχει συνεχή ανάπτυξη και αποτελεί βασική επιλογή των απαιτητικών ταξιδιωτών.

Η Ανάγκη

O ξενοδοχειακός Όμιλος Amalia επέλεξε την Tool, η οποία έχει πολυετή εμπειρία στο κομμάτι σχεδιασμού σημαντικών και βραβευμένων websites, για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη του νέου website του.

Στόχος του νέου site ήταν η ανανέωση της υπάρχουσας οπτικής ταυτότητας του Ομίλου, ανάδειξη της εικόνας των ξενοδοχείων, των ξεχωριστών τους χαρακτηριστικών, της προσωπικότητάς τους, των εγκαταστάσεών τους και των αναβαθμισμένων τους υπηρεσιών.

Η μετάφραση ουσιαστικά της φυσικής εμπειρίας ενός επισκέπτη στην ψηφιακή γλώσσα.

Η προσέγγισή μας

Web development strategy

Για να σχεδιαστεί η δομή του website, η Tool μελέτησε τον ανταγωνισμό για να βρει σημεία διαφοροποίησης καθώς και για να εντοπίσει τους τομείς υπεροχής τoυ Ομίλου Αμαλία έναντι του ανταγωνισμού. Δημιουργώντας τις προσωπικότητες των επισκεπτών (personas) και τα πιθανά ταξίδια τους, η Tool μπόρεσε να καθορίσει τον καλύτερο τρόπο δομής των πληροφοριών στην ιστοσελίδα, καθώς και να καθορίσει τις βέλτιστες προδιαγραφές σχεδίασης (χρωματική παλέτα κ.λ.π. ).

Η Υλοποίηση

Το website είναι απλό και λειτουργικό, βασισμένο στις μεγάλες φωτογραφίες που παρουσιάζουν με τον καλύτερο τρόπο την εικόνα των ξενοδοχείων του Ομίλου. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στο design, με στοιχεία που εκφράζουν την εικόνα του κάθε ξενοδοχείου ξεχωριστά και προσφέρουν στο χρήστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία με πρόσβαση από όλες τις συσκευές.

Η δυνατότητα κράτησης προβάλλεται με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να την εντοπίζουν εύκολα οι επισκέπτες και άρα να πετυχαίνονται περισσότερες απευθείας κρατήσεις. Επίσης μέσα από την κατηγορία «blog», οι χρήστες μπορούν να ενημερωθούν για διάφορα ενδιαφέροντα θέματα, ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό το brand identity και βελτιώνοντας την κατάταξη του website στις μηχανές αναζήτησης.

SEO

Στα πλαίσια βελτιστοποίησης του website εφαρμόσαμε τις βασικές αρχές του Search Engine Optimization, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό η εμφάνισή του κατά την αναζήτηση συναφών με το περιεχόμενο όρων σε υψηλές θέσεις στις διαδεδομένες μηχανές αναζήτησης (Google κ.ά.),. Τo περιεχόμενο του website αναπτύχθηκε σύμφωνα με όλα τα πρότυπα (XHTML, CSS, titles, headers, meta tags) που το καθιστούν φιλικό ως προς τις μηχανές αναζήτησης εφαρμόζοντας σε όλες τις σελίδες ξεχωριστά titles στα headings τους.

Τι πετύχαμε

Τα αποτελέσματα της στρατηγικής μας για το σχεδιασμό ενός σύγχρονου φιλικού προς τον χρήστη website:

  • Aύξηση των απευθείας κρατήσεων
  • Aύξηση του website traffic
  • Bελτίωση του conversion rate
  • Μείωση του bounce rate
  • Αύξηση του του μέσου χρόνου παραμονής στο website
  • Αύξηση του αριθμού σελίδων ανά επίσκεψη
  • Μείωση του average load time