Ίδρυμα Ευγενίδου website

Ίδρυμα Ευγενίδου

eef.edu.gr

2019

Το Ίδρυμα Ευγενίδου είναι ένα από τα πιο σημαντικά Ιδρύματα στην Ελλάδα. Έχει αναπτύξει ένα σπουδαίο και πολυσχιδές εκπαιδευτικό, επιστημονικό και κοινωνικό έργο, αναπτύσσοντας θεσμούς όπως το Πλανητάριο, το Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας, οι Εκδόσεις, το Συνεδριακό Κέντρο και πολλούς άλλους.

Στην Tool ανατέθηκε η ανάπτυξη του νέου Διαδικτυακού τόπου.

Το πρώτο πράγμα που έπρεπε να διαχειριστούμε ήταν η πολύπλευρη διάσταση του Ιδρύματος καθώς και τα διαφορετικά κοινά στα οποία απευθύνεται.

Από την πρώτη φάση του έργου σε συνεργασία με τον Τάσο Σαπουνάκη, ο οποίος σχεδίασε το γραφικό περιβάλλον, αναλύσαμε τη δομή και τη λειτουργία του Ιδρύματος και προσδιορίσαμε το κοινό του διαδικτυακού τόπου.

Στόχος ήταν ο σχεδιασμός ενός καθαρού περιβάλλοντος εργασίας (UI) και μια κατανοητή δομή και λειτουργικότητα (UX).

Σημαντική σημασία στο έργο έχει η παρουσίαση του πολύπλευρου προγράμματος του Ιδρύματος. Ο σχεδιασμός κρατήθηκε απλός και σε αυτήν την ενότητα, προσφέροντας ταυτόχρονα στους χρήστες μια σειρά από εργαλεία – φίλτρα για την ουσιαστική  οριοθέτηση των αναζητήσεών τους.

Η κάθε δράση του Ιδρύματος ξεδιπλώνει και ένα αυτόνομο website το οποίο είναι εναρμονισμένο στα guidelines έτσι ώστε να προσφέρει μια ενιαία εμπειρία πλοήγησης.

Κατά την ανάπτυξη του διαδικτυακού τόπου χωρίσαμε το περιεχόμενο σε μικρά διακριτά στοιχεία. Με αυτόν τον τρόπο δώσαμε τη δυνατότητα στον διαχειριστή του περιεχομένου να συνθέτει μόνος του, με αρθρωτό τρόπο, δομές περιεχομένου με βάση τις ανάγκες κάθε σελίδας.

Οι επισκέψεις του διαδικτυακού τόπου από φορητές συσκευές ξεπερνούν το 50% του συνόλου. Γι' αυτό το λόγο, από την πρώτη στιγμή δόθηκε σημασία στη σωστή λειτουργία του διαδικτυακού τόπου σε όλες τις διαστάσεις και αναλύσεις.

αρχική σελίδα Menu Πρόγραμμα Σελίδα περιεχομένου