Εικονική περιήγηση στην πόλη του Ναυπλίου

Δήμος Ναυπλίου

www.nafplio-tour.gr

2017

To Ναύπλιο αποτελεί για τους επισκέπτες ένα ανοιχτό μουσείο της ιστορίας της Ελλάδας. Η πόλη υποδέχεται όλο τον χρόνο ένα μεγάλο αριθμό επισκεπτών που στη μεγάλη τους πλειοψηφία περιηγούνται στην πόλη χωρίς επαρκή πληροφορία για την ιστορία και τον πολιτισμό της.

Η ανάγκη
Ο Δήμος Ναυπλίου ήθελε να προσφέρει μια όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη εμπειρία επίσκεψης στην πόλη με την ανάδειξη του ανθρωπογενούς, τουριστικού και πολιτιστικού αποθέματος προς τους επισκέπτες του. Απευθύνθηκε σε εμάς για να προτείνουμε λύση και να βοηθήσουμε στην επίτευξη των στόχων του υλοποιώντας μια ψηφιακή εφαρμογή.

Υλοποίηση
Η Tool σχεδίασε διαδικτυακή εφαρμογή ψηφιακής περιήγησης στο Ναύπλιο η οποία, δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη του Δήμου να περιηγηθεί στα σημεία ενδιαφέροντος μέσα από το κινητό τηλέφωνο, μετατρέποντάς το σε ένα ψηφιακό ξεναγό.

Ο χρήστης μπορεί να πλοηγηθεί στην πόλη μέσω διαδραστικού χάρτη στον οποίο παρουσιάζονται όλα τα σημεία ενδιαφέροντος και προσδιορίζεται η θέση του μέσω GPS. Για κάθε σημείο, ο επισκέπτης έχει πρόσβαση στην αντίστοιχη ακουστική ξενάγηση, καθώς και σε πληροφορίες που παρουσιάζονται με εικόνες, κείμενα και απεικονίσεις 360° (VR).

Στην υλοποίηση δώσαμε έμφαση στο σχεδιασμό UI/UX έτσι ώστε η εφαρμογή να είναι εύχρηστη και λειτουργική, προσφέροντας μια ψηφιακή εμπειρία στον επισκέπτη.

Η εφαρμογή είναι ανοιχτή σε επεκτάσεις: προτεινόμενες διαδρομές, κυνήγι θησαυρού στην πόλη κ.α.

Εικονική περιήγηση στην πόλη του Ναυπλίου Εικονική περιήγηση στην πόλη του Ναυπλίου Εικονική περιήγηση στην πόλη του Ναυπλίου Εικονική περιήγηση στην πόλη του Ναυπλίου