Εφαρμογή Περιήγησης για την Αρχαία Ασίνη

Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας

2017

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας στα πλαίσια του προγράμματος  «Ασίνη - Ακρόπολη Αρχαίας Ασίνης, Αναμόρφωση αρχαιολογικού χώρου Καστράκι», ζήτησε τη δημιουργία πολυμέσων για την ανάδειξη του έργου και για να προσφέρει την δυνατότητα στον επισκέπτη της Ασίνης να ταξιδέψει εικονικά στο χώρο και το χρόνο.

Για το σκοπό αυτό, η Tool ανέλαβε, σχεδίασε και υλοποίησε διαδραστικές εφαρμογές και βίντεο.

Εφαρμογή Περιήγησης

Η εφαρμογή περιήγησης εγκαταστάθηκε τοπικά και λειτουργεί στον χώρο πολυμέσων σε οθόνες αφής. Με την ένδειξη «Περιήγηση» εμφανίζονται οι ενημερωτικές πινακίδες του αρχαιολογικού χώρου πάνω στον ψηφιακό χάρτη του λόφου. Στη συνέχεια, επιλέγοντας κάθε μία από αυτές ξεδιπλώνεται το περιεχόμενό τους, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα πρόσβασης στο εποπτικό υλικό και στους επισκέπτες που δε θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο λόφο.

Εφαρμογή Χρονολογίου

Η εφαρμογή «Χρονολόγιο» εγκαταστάθηκε επίσης τοπικά και λειτουργεί σε οθόνες αφής.  Με την επιλογή του τίτλου «Χρονολόγιο» παρατίθεται η ιστορία της Ασίνης, οργανωμένη σε χρονολογικούς και θεματικούς άξονες.

Video

Επιπλέον, η Tool ανέλαβε τη δημιουργία βίντεο διάρκειας 18 λεπτών, στο οποίο έχει οπτικοποιηθεί η ιστορία της περιοχής από την 6η χιλιετία π.Χ. έως και τον 20ο αιώνα και προβάλλεται στην ενότητα «Αρχαία Ασίνη» επιλέγοντας την ένδειξη “Videos” στις οθόνες αφής της αίθουσας πολυμέσων.